F.A.Q

Vanliga frågor

Vad är IKID?

IKID är ett internationellt kontrollsystem, utformat för att hjälpa företag att övervaka och kontrollera status samt testa sina maskiner och kontrollera platser. Mjukvaran anger även användarens behörighet till specifika maskiner. IKID samlar information om din personals utbildningsbevis samt status på maskiner och verktyg. Det hjälper dig samtidigt att hålla reda på dina behörigheter, certifikat och underhåll digitalt.

Vad betyder IKID?

IKID är förkortning av Internationellt Kontrollsystem I Datorn.

Vad är systemkrav?

Du behöver en enhet med tillgång till Internet och en webbläsare för att du ska kunna använda IKID. Det kan vara mobil, surfplatta, bärbar dator, dator eller annan smart enhet. Systemet har optimerats för de flesta typer av webbläsare, så att användaren kan välja den mest lämpliga.

Kan ni presentera IKID för oss?

Naturligtvis, ni kan anmäla er på provkörning och vi tar kontakt med er. Sen kan ni boka tid och vi kommer till er för att presentera programmet och svara på era frågor.

Fokuserar IKID bara på daglig tillsyn?

IKID fokuserar på 3 områden: Daglig tillsyn, utbildningsbevis och säkrad plats.

Kan vi testa IKID innan vi köper det?

Självklart! Ni kan provköra IKID i 30 dagar och bestämma er efter det, om ni vill fortsätta eller inte. (Max 10 användare kan registreras på provkörningen.)

Vilka maskiner kan vi registrera i IKID?

Det är möjligt att registrera alla typer av maskiner. Vi har några maskintyper i vårt system, men ni har möjlighet registrera egna maskintyper med egna kontrollpunkter. Ni kan registrera allt som ni måste kontrollera eller besikta, till exempel truckar, bilar, travers, traktorer eller fallskyddsselar mm.

Hur många maskiner kan vi registrera?

Ni kan registrera 10 gånger mer maskiner än er användarens gräns. T.ex. Ni har ett abonnemang med 10 användare, då kan ni registrera max 100 maskiner.

Kan vi få hjälp med registreringen?

Naturligtvis, vi hjälper gärna er med det. Vi kan registrera er personal, maskintyper, maskiner och utbildningsbevis.

Har ni support?

Ja, vi har support. Ni kan kontakta oss via mejl, chatt eller telefon.

Vad kostar IKID för oss?

Presentationen, registreringen samt testperioden är helt gratis.

Efter testperioden kan ni bestämma er för fortsättningen. Om ni behöver hjälp med registreringen då blir det en kostnad på 400 kr/ timme. + Milersättning.

IKID kostar 50 kr/användare/månad.